Usluge

Zubni implantati

Estetska stomatologija

Krune i mostovi

Tehnologija koju koristimo

all-on-4

All on 4

all-on-6

All on 6

ZUBNI IMPLANTATI

Zubni implantati mogu zamijeniti zube koje nedostaju i učiniti vas da se ponovno osjećate kao da imate svoje prirodne zube. Iz tog su razloga zubni implantati najbolje rješenje u slučaju zamjene zuba. Oni mogu zamijeniti jedan ili više zuba, a koriste se i za stabilizaciju i održavanje zubnih proteza.
Mnogi pacijenti iz različitih razloga, imaju poteškoće pri nošenju proteze. U tom slučaju fiksne proteze na implantatima mogu biti rješenje tih problema. Implantat se sastoji od umjetnog korijena koji se ugrađuje u kost.
Nakon određenog vremena potrebnog za oseointegraciju, izrađuju se i drugi dijelovi kao što su krune ili mostovi. U svakom slučaju zaključujemo da implantati poboljšavaju kvalitetu života.
Prednost implantata je da su oni neovisni i ne zahtijevaju brušenje okolnih zdravih zubi. Osim toga, pridonose očuvanju kosti. Niti jedna druga metoda ne nudi prednosti ove vrste, na primjer, proteze mogu ubrzati resorpciju kosti i to ih čini više neugodnim i manje stabilnim tijekom vremena.

ŠTO SU ZUBNI IMPLANTATI?

Implantat služi kao zamjena za korijen zuba kojega smo izgubili. Moderan implantat je izrađen od titanija, u obliku vijka s različitim dužinama i promjerima. Ovakav implantat umetnut je u čeljust i srasta s njom.

U KOJIM SE SLUČAJEVIMA PACIJENTI ODLUČE ZA UGRADNJU IMPLANTATA?

Dentalni implantati su najbolji izbor za pacijente koji su izgubili zube zbog parodontne bolesti, zbog stomatološkog zahvata s lošim ishodom ili zbog ozljede ili bilo kojeg drugog razloga.

KOJI SE PACIJENTI MOGU ODLUČITI ZA OVAKVU VRSTU INTERVENCIJE?

Implantat je dobro rješenje za svakoga i ne postoje izričite kontraindikacije. Idealan kandidat za implantate je u svakom slučaju pacijent s dobrim oralnim zdravljem. Ali i pacijenti sa dijabetesom se mogu podvrgnuti ovakvoj intervenciji.

KOLIKO KOŠTA JEDAN IMPLANTAT U NAŠOJ STOMATOLOŠKOJ ORDINACIJI?

Naša ordinacija nudi implantate po cijeni od 550 €. Kompletni rad koji se sastoji od zubnog implantata s titanskom nadogradnjom i keramičkom krunicom košta 920 €.

JE LI ŽIVOTNA DOB PROBLEM SA UGRADNJU IMPLANTATA?

Životna dob nije problem za dentalne implantate. Jedini problem može biti osteoporoza, ali to ne bi trebala biti kontraindikacija ako kost vilice nije zahvaćena.

KOJE SU PREDNOSTI ZUBNIH IMPLANTATA U USPOREDBI SA TRADICIONALNIM ZUBNIM PROTEZAMA ILI MOSTOVIMA?

Prva prednost leži u izgledu i osjećaju koji pacijenti imaju s dentalnim implantatima. To je kao da imate prirodne zube. Zubni implantat može spriječiti gubitak kosti i povlačenje desni, što se uglavnom događa kod osoba s lošim oralnim zdravljem. Sa zubnim implantatima možemo ponovno pronaći vjeru u sebe i moći biti u stanju jesti i pričati normalno.

KOLIKO TRAJE JEDAN IMPLANTOLOŠKI ZAHVAT?

Implantološka kirurgija se odvija u dvije faze. U prvoj fazi stomatolog započinje s ugradnjom implantata u kost. Taj implantat se ostavlja od dva do četiri mjeseca kako bi se integrirao u kosti. Nakon nekoliko mjeseci zubar će fiksirati jednu zubnu krunu ili most koji će rezultirati kao prirodni zubi.

JE LI IMPLANTOLOŠKI ZAHVAT BOLAN?

Za implantološki zahvat, pacijent dobije dovoljnu dozu lokalne anestezije i ne osjeća nikakvu bol. Pacijenti također dobiju tablete za bolove da bi se osjećali udobnije.

HOĆU LI BITI BEZ ZUBI NAKON KIRURŠKOG ZAHVATA?

Ne, nakon zahvata i nekoliko dana oporavka stomatolog će vam napraviti provizornu protezu.

MOGU LI VOZITI NAKON ZAHVATA?

Nije preporučeno voziti nakon kirurškog zahvata. Uzmite si bar jedan dan odmora nakon operacije i ostanite kući taj prvi dan.

ESTETSKA STOMATOLOGIJA ĆE VAM POMOĆI DA POSTIGNETE OSMIJEH KOJI ĆE IMATI POZITIVAN UTJECAJ NA VAŠE SAMOPOUZDANJE I SAMOPOŠTOVANJE.

Estetska stomatologija je način da se pacijentima pomogne dobiti novi osmijeh. Željeli vi blistav bijeli osmijeh ili nešto klasičniji izgled, estetska stomatologija svakako znači dobiti novi i poboljšani izgled. Ako se niste rodili sa zubima koje želite ili ako je vaš osmijeh izgubio svoj sjaj zbog starenja ili učinaka ispijanja čaja, kave i crnog vina, estetska stomatologija vam može pomoći da se ponovno smijete s povjerenjem . Estetska se stomatologija sastoji od mnogo stomatoloških postupaka (ljuskice, krune ili samo izbjeljivanje) s ciljem da se poboljša cjelokupna estetika vašeg osmijeha. Estetska stomatologija danas nudi mnogo opcija koje će vam pomoći da postignete lijepi bijeli osmijeh.

Naša zubna ordinacija nudi:

ZUBNE KRUNE

Krune su izrađene kako bi ojačale i poboljšale izgled zubi. Zubna kruna djeluje kao navlaka i dodatna potpora slabom zubu te pomaže u rekonstrukciji slomljenog zuba ili da pokrije zubni implantat.

MOSTOVI

Zubni most se izrađuje kako bi mogli zamijeniti zube koji nedostaju s umjetnim zubima. Fiksni zubni most sadrži umjetne zube koji su napravljeni da budu spojeni izravno na čeljusti ili ispod zubnog mesa. Fiksni zubni mostovi mogu biti uklonjeni samo od strane stomatologa. Mi nudimo također mobilne zubne mostove, koji se mogu ukloniti i očistiti s vremena na vrijeme. Obično se radi o mostovima na implantatima.

IZBJELJIVANJE ZUBI

Naš sistem je “sistem izbjeljivanja lampom” koji omogućuje izbjeljivanje u jednom satu. Prije početka se pacijent mora konzultirati s jednim od naših doktora kako bi bili sigurni da je izbjeljivanje moguće i pripremiti pacijenta za određenu obradu.

FASETE (LJUSKICE)

Fasete su tanke ljuskice rađene po mjeri i namijenjene da prekriju prednji dio zuba koji je puknuti, trajno obojeni mrljama ili lagano krivi. Fasete se uglavnom ne koriste za stražnje zube.

ZUBNI IMPLANTATI

Zubnim implantatima zamjenjujemo zube koji fale s umjetnim zubima koji izgledaju i koji se osjećaju kao prirodni zubi. Za zubne implantate, pacijenti prolaze kroz operativni zahvat i trebaju imati dobro oralno i opće zdravlje, moraju imati dovoljno zdrave desni i dovoljnu strukturu kosti kako bi mogli nositi implantat.

ZUBNE PROTEZE

Zubne proteze su druga mogućnost kako možemo nadomjestiti zube koje nam fale i to je ujedno i jeftiniji način. Proteze se koriste kada je pacijent izgubio sve ili skoro sve svoje prirodne zube.

KRUNE SU VRLO UČINKOVITA RJEŠENJA ZA JAKO OŠTEĆENE ZUBE. ONE MOGU BITI IZRAĐENE OD SAME KERAMIKE ILI METAL – KERAMIKE, A IZBOR ĆE OVISITI O SITUACIJI.

Mogu biti izrađene od kompletne keramike ili metal keramike, a izbor će ovisiti o situaciji. Krune od metal keramike su najčvršća solucija radi baze u metalu, dok je estetika dobivena krunom od čiste keramike ili cirkonija.

Kruna u metal – keramici je najčvršće rješenje radi svoje metalne baze, dok se estetski efekt postiže na estetskoj keramičkoj kruni u cijelosti ili u cirkoniju. Metalni dio krune slijedi oblik zuba, dok keramički dio oponaša njegov prirodni oblik, boju i teksturu. Kruna može biti odvojena ili dio mosta.

NAPRAVITI KRUNU!

Kruna se izrađuje u dvije faze. Tijekom prvog posjeta stomatolog izbrusi i oblikuje zub i uzima otisak koji se šalje u zubotehnički laboratorij, a pacijent napušta ured s privremenom krunom. Kada se pacijent vraća po drugi put, krunica je završena i trajno fiksirana.

Stomatolog može koristiti jednu krunu kada pacijent treba zamijeniti jedan zub. Krune također može biti u bloku, kada pacijent mora zamijeniti nekoliko zubi.

Cijena zubne krune ovisi o materijalu od kojeg je izrađena kruna. Za velike mostove koristimo metal- keramičke krunice, a mi koristimo i tzv estetske krunice ili cirkon keramičke pune krunice . Krune se također koriste za dentalne implantate.

Imamo i provizorne krune izrađene od plastike, veoma važne za sve pacijente koji su u iščekivanju izrade definitivnih kruna proizvedenih u našem zubnom laboratoriju.

MOSTOVI

Prirodni izgled i osmijeh nakon gubitka zubi možemo nadomjestiti izgradnjom mosta. Most ispunjava prazan prostor u nizu zbog gubitka jednog ili više zuba.

ŠTO JE MOST?

Most čine najmanje dvije krune, svaka na jednoj strani prazan prostor i zamjenski zub ili zubi u sredini. Most može biti izrađen na prirodnim zubima, implantatima, ili kombinaciji oboje. Izbor vašeg mosta ovisi o stanju vaših zuba, vaših financija i vaših estetskih zahtjeva.

IZRADITI MOST!

Tijekom prvog posjeta stomatolog obrusi noseće zube i uzme različite otiske koji se šalju u zubni laboratorij gdje se izrađuju krunice i mostovi. Pacijent napušta ordinaciju s provizornim – privremenim krunicama. Kad su most ili krunica izrađeni, pacijent se vraća na završni rad i prilagodbu rada u ustima. Ako nema komplikacija, most se fiksira kao definitivan rad.

Uz dovoljno pažnje, mostovi i krunice će trajati godinama. Prati zube i upotrebljavati konac svakog dana su neophodni za zdravlje vaših zuba i desni, kao i za proteze, jer takva higijena produžuje njihovo trajanje.

U našoj stomatološkoj ordinaciji, u mnogim se slučajevima koriste pune keramičke ili cirkonske krune, koji se nazivaju i estetske krune. Te krune su bijele – bezmetalne na svim površinama što se posebno očituje u blizini gingive.

CAD –CAM TEHNOLOGIJA

CAD/CAM stands for Computer-Aided Design/Computer-Aided Manufacturing
CAD / CAM (eng. Computer-Aided Design/Computer-Aided Manufacturing) označava računalno potpomognuti dizajn/ računalno potpomognutu proizvodnju.
Metoda koja u raznim modernim materijalima stvara zubne restauracije u nekoliko minuta umjesto dana. Računalni program prikazuje 3-D slike zubi i desni, čime stomatolozi mogu precizno dizajnirati obnovu zuba s funkcionalnim i estetskim karakteristikama.
Nakon što je računalo projektiralo obnovu, informacije se šalju stroju za glodanje koji stvara restauraciju na temelju točno dizajniranih specifikacija putem CAM-a. Tehnologija je toliko precizna da dentalne restauracije CAD / CAM-om često pristaju bolje od onih koje su izrađene ručno u dentalnom laboratoriju. CAD / CAM dentalna tehnologija omogućava nam da budemo brži no ikada prije. Uz pomoć CAD / CAM tehnologije stomatolog je u mogućnosti potpuno kontrolirati konačni rezultat.

Prednosti Cad Cam sustava:

 • – Povećana preciznost
 • – Oprema za glodanje ima preciznost do 50 mikrometara, CAD / CAM zubni nadomjestci su po skladnosti usporedivi s tradicionalno izrađenim zubnim nadomjestcima. Preciznost restauracija je neophodna, osobito zato što je prianjanje i uklapanje restauracije ključna za sprečavanje budućih oštećenja zuba.
 • – Bolji dugoročni rezultati pacijenata

 

Budući da ove vrste restauracija ne sadrže metal, ne dolazi do blokiranja naknadno nastalih rendgenskih zraka, što omogućava stomatolozima praćenje potencijalnih oštećenja i promjena ispod restauracije u cirkonijevom oksidu, dok konvencionalna metal keramika ili tradicionalne zlatne krunice blokiraju rendgensko zračenje,te se time onemogućava procjena ove vrste.

S obzirom na to da nam CAD / CAM omogućava da unutar tjedan dana završimo obnovu i restauraciju, smatra se da liječeni pacijenti imaju i manje nuspojava poput osjetljivosti zuba nakon dentalnog liječenja.

Postoje mnogi laboratorijski sustavi koji pomažu pri dizajniranju i stvaranju konačnih restauracija iz keramike i metala. Cirkon je popularan materijal koji dolazi u nekoliko varijanti, u nijansama bijele ili žute boje.
Ovakva izrada cirkonskih restauracija iz blokova glodanjem omogućuje da postignemo visoku čvrstoću i preciznost i cirkon je zato materijal izbora danas za presvlake i mosne podloge bez metala. CAD / CAM sustavom možemo danas stvoriti i gotove restauracije pomoću tih materijala.

Upotreba CBCT uredaja za snimanje zubi

3D digitalno snimanje je neophodno za tretman dentalne implantologije kako bi se osigurala izrada točnog plana zahvata i izveo sto sigurniji zahvat.
implantološki zahvat, kao i svaka medicinska ili zubna intervencija, zahtijeva pažljivo planiranje kako ne bi došlo do slučajnog oštećenja tkiva. 3D snimanje omogućava nam da na računalnom zaslonu pogledamo kosti vaše čeljusti iz svih kutova, te da vrlo pažljivo procijenimo koje su za vas kirurške operacije najprikladnije.
Ova slika također omogućuje planiranje i pripremu implantološkog kirurškog zahvata s potpunom preciznošću, kako bi se moglo bez bojazni izbjeći živce ili krvne žile u regiji zahvata.

Beam Computed Tomography (CBCT), ujedinjuje 3D sliku lica i 3D model skeniranja u jednu jedinu 3D sliku – pomoću istog naprednog softvera. Kombiniranjem ovih 3D snimaka, stvarajući trodimenzionalnog virtualnog pacijenta, i pomažući u svim kliničkim potrebama.

Ova nova tehnologija pruža više cjelovitih vizualnih informacija za proučavanje slučaja iz svakog kuta. Najbolje od svega, podaci izvornog skeniranja mogu se duplicirati u bilo koje vrijeme kako bi se različitim stručnjacima omogućio pristup slikama ako to kasnije bude potrebno. Za implantološki složene slučajeve, ova vrsta rendgenskog zračenja predstavlja ultimativnu tehnologija koja specijalistu omogućuje ne samo “da zagleda/pogleda” u vaša specifična anatomska stanja, već i da unaprijed isplanira vrlo precizno kirurško rješenje. Rendgenske zrake s konusnim snopom pomažu smanjiti rizik od komplikacija, što za posljedicu ima više predvidljivijih i preciznijih ishoda.

KORISTENJE PIEZOSURGERY TEHNOLOGIJE U IMPLANTOLOGIJI

Danas postoji nova vrsta kirurške koštane operacije koja se naziva Piezosurgery. Ova oralna kirurgija preciznija je od tradicionalne kirurgije, što rezultira malim ili nikakvim gubitkom kostiju ili tkiva. Razlog tome jest to što Piezosurgery koristi ultrazvučne vibracije kako bi se vršilo rezanje kroz kost, umjesto da se oslanja na tradicionalne metode bušenja. Ultrazvučne vibracije proizvode se posebnim strojem koji je razvijen za tu svrhu.
Piezo kirurgija otvara širok spektar indikacija, od normalnog/uobičajenog struganja kod parodontitisa i čišćenja implantata, do svih vrsta endodontskih i restaurativnih tretmana, kao i ekstrakcija zahvaljujući neusporedivoj raznolikosti od 50 umetaka – za svaku indikaciju, svaki tretman i svaku situaciju kojom se je moguće suočiti u zubnoj ordinaciji.
U doba minimalno invazivnog liječenja, zubni kirurzi i oralni i maksilofacijalni kirurzi sve više koriste piezoelektrične uređaje za pripremu koštanog tkiva. Tehnologija se temelji na ultrazvučnoj operaciji i idealna je za atraumatsku pripremu tvrdog tkiva.

Koristenje PRF plazmi u implantologiji

(eng. Platelet Rich Fibrin) trombociti obogaćenog fibrina su nusproizvodi krvi izuzetno bogatih trombocita. PRF se već dugo koristi u bolnicama kako bi se ubrzao proces vlastitog ozdravljenja tijela, ali tek nedavno napredak tehnologije dopustio nam je da se ovom istom tehnikom koristimo u stomatološkom ustanovama.
Krvne pločice zadužene su za nekoliko bitnih funkcija u tijelu, uključujući formiranje krvnog ugruška i oslobađanje čimbenika rasta koji pomažu u zacjeljivanju rane. Ti čimbenici rasta stimuliraju matične stanice da proizvode što brže novo tkivo domaćina, te su zbog toga trombociti obogaćeni fibrinom toliko učinkoviti u procesu post-operativnog ozdravljenja.

Postoji nekoliko načina na koje se PRF može koristiti u kliničkoj stomatologiji:

Bone grafting za implantate – To uključuje upotrebu kod sinus liftova, povećanje grebena.

Popravak kostiju – PRF se može koristiti u rekonstrukciji traume lica, popravljanju nedostataka/manjkova? zbog uklanjanja zuba ili uklanjanja izraslina i cisti.

Prednosti PRF tretmana kod ekstrakcije zuba i dentalnih implantata:

 • 1. Brže zacjeljivanje
 • 2. Smanjenje boli
 • 3. Smanjenje oteklina
 • 4. Ubrzano zacjeljivanje kostiju kod dentalnih implantata
 • 5. Poboljšana jačina integracije dentalnih implantata
 • 6. Smanjena mogućnost isušivanja alveole
 • 7. Povećana rana opskrba krvlju alveole ekstrahiranog zuba
 • 8. Olakšava brzo i pravilno zacjeljivanje područja ekstrakcije umnjaka

All on 4

ALL ON 4 tehnika predstavlja postavljanje fiksne proteze na samo četiri implantata, pri čemu su dva pozicionirana na stražnjoj strani sklona izbjegavanju maksilarnih sinusa i živaca. Ovom metodom možete izbjeći dugotrajne i skupe regenerativne postupke ili zigomatske sustave.
Ova je tehnika razvijena nakon pažljivog proučavanja mehanike mastikatornih sila i procjene najpovoljnijih položaja, identificirajući mjesta pogodna za dobivanje izvrsne primarne stabilnosti sa samo četiri implantata. To je ekonomična tehnika koja omogućava zamjenu mobilne proteze koja se u ustima drži lijepljenjem s tipom proteze postavljenim na šipku koja je pričvršćena na četiri implantata i stoga čini fiksnu protezu. Omogućuje trenutno postavljanje te predstavlja ekonomično rješenje.

Prednosti All on 4 tehnike

• Samo 4 implantata za rehabilitaciju kompletnog zubnog luka (12 elemenata), od kojih su dva stražnja implantata nagnuta za 30 °
• Izbjegavajte dugačke konzolni nastavak na stražnjim područjima
• Neposredno postavljanje (odmah fiksirana akrilna proteza)

U gornjoj čeljusti (maxilla), anulirani stražnji implantati služe za:
• kako bi se izbjegla regeneracija kostiju maksilarnih sinusa (npr. Veliki lifting maksilarnih sinusa);
• ili umetanjem apikalno i unatrag, iskorištavanjem prisutnosti kostiju bolje kvalitete;
• Mogućnost umetanja implantata veće duljine

Donja čeljust (mandibula) anulirani stražnji implantati služe za:
• izbjegavanje umetanja implantata u stražnji dio gdje često nema volumena dobre kosti, te gdje se nalazi unutrašnji mandibularni kanal u kojem je prisutan niži alveolarni živac;
• ili umetanjem površinski i sa stražnje strane, koristeći prisutnost kvalitetne kosti;
• ili mogućnost umetanja implantata veće duljine.

All on 6

ALL ON 6 metoda predstavlja rješenje za nedostatak svih zubi u gornjoj ili donjoj čeljusti. Sa šest dobro raspoređenih implantata možemo osigurati izradu mosta s punim lukom u cirkonu ili metal keramici.
Most na 6 implantata je učinkovito i ugodno rješenje s mnogo prednosti:
• zahvat najbolje kvalitete s izvrsnim estetskim i funkcionalnim rezultatom
• privremeni zubi fiksirani u jednom danu
• prirodni osjećaj u ustima
• očuvanje kostiju
• kraći vremenski okvir liječenja
• visoka stopa uspješnosti liječenja
• poboljšanje kvalitete života.

Pacijent ponovno ima fiksne zube koji mu omogućavaju optimalnu mastikaciju i estetski izgled prirodnih zubi. S ovim rješenjem možete jednom zauvijek nadvladati problem stare mobilne proteze i njenog pomicanja. Ovaj postupak je vrlo ugodan za pacijente, zahvaljujući fiksnim privremenim zubima, koji potpuno obnavljaju funkcionalnost žvakanja i estetike u jednom.

Usluge


Nudimo široku paletu usluga i pogodnosti, ova stranica prikazuje sve usluge koje nudimo

1. Implantati

 • Trajno rješenje
 • Zamjena jednog ili više nedostajućih zuba
 • Čisti titan
 • Imedijatna ugradnja implantata

2. Krune i mostovi

 • Učinkovitost i funkcionalnost
 • Pojedinačne krune ili mostovi
 • Metal keramičke krune
 • Cirkon keramičke krune
 • Pune keramičke krune (emax)
 • Neinvazivna tehnika
 • Izvrsna kvaliteta

3. Koštane augmentacije

 • Postupak podizanja unutarnjeg sinusa
 • Postupak podizanja vanjskog sinusa
 • Ugradnja kosti: mala, srednja, velika
 • Vođena regeneracija tkiva (GBR)
 • PRF plazma bogata trombocitima

4. ALL ON 4

 • Trajno rješenje
 • Potpuno fiksno rješenje
 • Kompletna implantologija
 • Fiksna proteza bez nepca
 • Bolja sposobnost žvakanja
 • Ovo je rješenje posebno pogodno za osobe s malo koštane podrške
 • Privremeni zubi fiksirani u jednom danu

5. ALL ON 6

 • Kompletna implantologija
 • Potpuno fiksno rješenje
 • Najbolji tretman s izvrsnim estetskim i funkcionalnim rezultatom
 • Privremeni zubi fiksirani u jednom danu
 • Prirodni osjećaj u ustima
 • Očuvanje kostiju
 • Kraći vremenski okvir liječenja
all-on-6

6. Tooth whitening

 • Profesionalni sustav izbjeljivanja zubi
 • U roku od 60 min

7. Oralna higijena

 • Profesionalna oralna higijena
 • Čišćenje kamenca
 • Poliranje
 • Duboko čišćenje

8. CAD CAM

 • Sve krune i mostovi projektirani su i proizvedeni uz Cad Cam sustav
 • Skeniramo zube, koristimo softver za dizajniranje i glodanje završnih nadomjestaka
 • Vrlo precizan ishod
 • Mnogo brže i sigurnije u odnosu na tradicionalni zubni laboratorij
 • Najbolji način za proizvodnju kruna bez metala